Behandeling en begeleiding

Yogamassage, wat is het en hoe gaat dit in zijn werk?

Yogamassage is een combinatie van yoga en shiatsu.

Shiatsu betekent letterlijk druk met de vingers. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet gegeven worden (er wordt niet over je heen gelopen). Tijdens de massage breng ik je in diverse yogahoudingen (liggend en zittend) waardoor het lichaam wordt gerekt. Yoga betekent letterlijk verbinden. Je bent tijdens de massage passief. Ik voer de houdingen bij jou uit. Hierbij lig je op een zachte ondergrond. De massage voelt aangenamer wanneer je zoveel mogelijk ontspant en heeft het een positiever effect.

De druk en de strekkingen beïnvloeden de energiestroom in het lichaam; de meridianen. Deze energiestroom wordt Ki genoemd. Als de Ki-stroom geblokkeerd is, kan je fysiek, mentaal of emotioneel ziek worden. Yogamassage geeft diepe ontspanning en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

De behandeling wordt gegeven terwijl je je kleding aan hebt!
Yogamassage is voor iedereen mogelijk. Ervaring met yoga is niet nodig.

De massage duurt een uur.

Voordelen van Yogamassage

Er zijn vele voordelen te noemen waarom Yogamassage voor je zou kunnen werken. Hieronder een aantal voor je op een rijtje:

 • Je leert diep te ontspannen.
 • De flexibiliteit van je lichaam neemt toe. Je spieren worden soepeler en gewrichten worden sterker.
 • Het helpt bij rugklachten en dan met name in de onderrug.
 • Het helpt om schouder- en nekklachten te verminderen.
 • De bloedsomloop wordt gestimuleerd.
 • De verschillende energiepunten en banen in je lichaam worden gestimuleerd. Zo kan de energie optimaal door je lichaam stromen, wat voor mentale, fysieke en emotionele ontspanning kan zorgen.
 • Ontgifting van je lichaam wordt gestimuleerd, omdat de afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd worden.
 • De spijsvertering komt op gang doordat de organen en in het bijzonder de buikorganen gestimuleerd worden.
 • Het kan stressverlagend werken. Je leert beter te relativeren en meer ontspannen in het leven te staan.
 • Eventuele slaapproblemen kunnen verminderen.
 • Het kan hoofd- en zenuwpijn helpen te verminderen.
 • Yogamassage versterkt het afweersysteem van het lichaam waardoor je algehele gezondheid en je gevoel van welzijn zowel in lichamelijk als emotioneel opzicht vooruit gaan.

Wat heb ik nodig voor Yoga Massage?

Als je Yogamassage wilt doen is het belangrijk dat je soepele kleding draagt.
Omdat de massage over je kleding plaatsvindt, is het prettig dat het materiaal fijn aanvoelt.
Er wordt geen gebruik gemaakt van olie!

De bloeddruk daalt, daardoor kun je het wat kouder krijgen.
Zorg er dus voor dat je daar op gekleed bent. Denk aan een lange broek en een shirt met lange mouwen.

Klik hier om naar de webshop te gaan om een behandeling te boeken

Wat is yin medicine?

Een yin medicine behandeling is een individuele sessie waarin zorgvuldig gekeken wordt naar klachten in het bekken, sacrum, lage rug, heup, knieklachten, nek, schouders en armen. Tijdens deze sessie wordt er ruimte gemaakt in het gewricht, het bindweefsel, het bijbehorende meridiaanstelsel, en het human bodyfield.

In de yin medicine wordt zorgvuldig gekeken naar disbalans in het fysieke lijf. Door middel van Functionele osteopathie, Shiatsu en Cranio-Sacraal therapie en het aanreiken van een persoonlijke yin yoga houding vindt de behandeling plaats.

Een behandeling duurt 45 min. Je bent volledig gekleed. Je hoeft helemaal niks te doen en te kunnen, het enige wat ik van je vraag om in en uit te ademen en zo veel mogelijk te ontspannen.

Gemiddeld zijn er twee behandelingen nodig om te verlichten. Je gaat naar huis met een yoga houding speciaal voor jou klacht die je elke dag voor een aantal weken gaat herhalen.

Daarna kom je terug en bekijk ik opnieuw je aangedane plek, behandel opnieuw en ga je nogmaals mogelijk met een andere houding weer aan de slag. Een behandeling duurt 45 min.

Speciaal gericht op:

 • Rugklachten (o.a. SI-problematiek en hernia)
 • Bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
 • Knie-, heup- en enkelklachten
 • Schouder- en nekklachten in relatie tot whiplash problematiek
 • Reuma, artrose en fibromyalgie

Maar ook bij mentale klachten:

 • Spanning en stress
 • Burn-out
 • Migraine
 • Piekeren
 • Vermoeidheid

Klik hier om naar de webshop te gaan om een behandeling te boeken

 

 

Wat is een snoezelbehandeling?

Het woord ‘snoezelen’ is een samentrekking van ‘snuffelen’ en ‘doezelen’.

Snuffelen, zoals we weten, staat voor het speurend zoeken en het aandachtig opnemen van de geur van iets. Doezelen staat voor de overgave aan ontspanning en een warm gevoel van rust. Snoezelen is dan ook een combinatie van twee handelingen die van nature lijken te verschillen. Het is zoiets als het bereiken van ontspanning door middel van stimulatie.

Een snoezel behandeling is een ontspannend ritueel wat gericht is op het prikkelen van de zintuigen. De 60 minuten durende sessie is zeer ontspannend voor lichaam en geest.

Laat maar even lekker los, je hoeft helemaal niks te doen.

Er wordt het komende uur helemaal voor jou gezorgd. Je mag genieten van een zuiverend gezichtsmasker, terwijl er op de achtergrond heerlijk relaxte muziek aan staat. Je handen, voeten, gezicht en nek mogen genieten van een zachte comfortabele massage. En dit alles terwijl je onder een zachte en warme deken ligt.

Een Klankschaal op je buik, tussendoor ook even niks, een heerlijk geurende mistnevel over je gezicht. Als je weer rustig bijkomt staat er een heerlijk kopje thee voor je klaar.

Klik hier om een Snoezelbehandeling te boeken!

 

Belangrijk is om het volgende in acht te nemen.

De behandelingen die ik geef zijn complementair aan de medische en psychische gezondheidszorg. Dat wil zeggen dat mijn behandelingen nooit de reguliere zorg vervangt. Bent u lichamelijk ziek, raadpleeg dan een arts. Bij het vermoeden van serieuze psychische klachten zoals depressie of persoonlijkheidsstoornis, raadpleeg dan een arts. Raadpleeg bij twijfel ook een arts.

De behandelingen die ik geef kunnen de behandelingen uit de reguliere zorg positief ondersteunen, te denken valt aan medicijnen die beter gaan werken, pijnklachten die afnemen,  goed herstel na een operatie,  psychische klachten die minder worden en meer rust en balans in het dagelijks leven.