Lesaanbod

Tijdens het volgen van de yin yoga lessen heb je meer energie, voel je je sterker, flexibeler & gezonder!

Je weet vast wel dat je voor een heel groot gedeelte uit water bestaat en dat water in alle structuren van je lichaam zit.

Water in je lichaam kan veranderen van structuur afhankelijk van je handelen, je denken en je voelen. Als je bijvoorbeeld veel stress hebt voelen je schouders en je nek vaak stijf (fysiek ongemak) en krijg je meestal hoofdpijn (mentaal ongemak). Als je stress langdurig ervaart zou dat fysieke ongemak over kunnen gaan op een verstijving in de schouders (bijvoorbeeld een ontsteking). Emotie wordt als het ware vast gezet in het water wat verstijfd is (dit noemen we bevroren water, je parkeert je emotie).

In de yin yoga besteden we aandacht aan het verstijfde deel. Dat doen we door de yoga houding 3 a 5 min vast te houden. Niet vanuit aanspanning maar vanuit ontspanning. Hierdoor wordt je op een milde manier uitgenodigd om te gaan verkennen waar je nu eigenlijk vast houdt. Er is ruimte om aandacht te geven aan de stijfheid waardoor je kunt gaan smelten. Emoties komen weer vrij en water kan weer zachter worden waardoor je je weer vrijer kan gaan bewegen en inzicht in jou handelen en voelen kan gaan oplossen.

Klik hier voor een overzicht van de locaties en tijden.

Blinddoek yoga

Hoe vaak zet jij een masker op? Gedraag je je anders afhankelijk van waar je bent en hoe jij je wil presenteren. Tijdens deze les gaan de ogen dicht. Weg met het oordeel en mogen zijn wie je bent in dat moment.

Als je zicht wordt afgeschermd ga je beter kunnen voelen, contact maken met je binnenkant. Dat gene dat je ziet, werkt vaak als verstorend, het leidt je af van de waarheid, dat vaak is gevuld met je oordeel, wat dan weer een reactie heeft op je emotie (het voelen). Als je het oordeel weglaat is daar meer verbinding met je emotie en kom je sneller en dichter bij de kern (jou kern, de kern van de waarheid of de kern van een probleem).

Rust in je ziel is het grootste geluk!

De les duurt 1.5 uur. Je hoeft geen gevorderde yogi te zijn om deel te nemen. De les wordt veel beoefend door mensen die echt in hun zelf willen opruimen, willen groeien in hun vertrouwen en af willen komen van je fysieke, mentale en emotionele klachten. Je kan al mee doen als je nog nooit yoga hebt gedaan.
De gehele les beleef je met een slaapmasker op. De houdingen zijn zittend en liggend. We zullen vaak werken met een thema.

 • Hart
 • Rug, schouders, nek
 • Een element
 • Balans

Klik hier voor een overzicht van de lokaties en tijden.

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat een diepte meditatie techniek een bijdrage levert aan een betere gezondheid  en een meer ontspannen levenswijze.

Wat is het belang van een meditatie?  

Bij oververmoeidheid, stress en fysieke klachten waarschuwt het lichaam ons, dat het een pauze en herstel nodig heeft.

Meditatie kan bij lichamelijke en geestelijke onbalans zoals bijvoorbeeld:

 • Hoge bloeddruk
 • Depressie
 • Burn-out
 • Angststoornissen

effectiever werken dan medicatie.

We mediteren door een aantal meditatie vormen te beoefenen zodat u zelf kunt ervaren welke techniek het beste bij u past.
Een van de stappen van diepte meditatie is onder andere het verplaatsen van aandacht, aandachtstraining en het bewust worden van de ademhaling ook wel mindfulness genoemd.
Wanneer de denkende geest meer afneemt door middel van bijvoorbeeld focus op ademhaling ontstaat er in het lichaam een diepe ontspanning. Het lichaam heeft dan een uniek vermogen om te regenereren.

Voor wie?

 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in meditatie
 • Voor degenen die meer rust en ontspanning in het dagelijkse leven willen brengen
 • Voor mensen met stress gerelateerde klachten
 • Voor een ieder die zijn eigen belangrijke redenen heeft om mee te doen

Herkent u zichzelf hierin maar weet u niet zo goed waar u kan beginnen of is de stap naar een yogaschool of meditatie centrum te groot, dan kan dit wat voor u zijn.

Klik hier om een aanvraag te doen voor een meditatie sessie of traject.

Personal yin voor meer vernieuwing verdieping en verbinding

Personal yin is een verdiepende versie van de yin yoga groepsles, waarin je exclusief een op een wordt begeleid. Ervaar je stress, of kun je een houding niet optimaal innemen en blijf je maar weerstand houden in je hoofd. Heb je behoefte aan persoonlijke aandacht om meer te kunnen ontspannen, of voel je in je emotie dat je geblokkeerd of uit balans bent. Is een groepsles een te grote stap voor je omdat je misschien onzeker bent over je niveau of je zorgen maakt om een blessure, dan is personal yin zeker een aanbeveling!

Met de persoonlijke sessies kan je net dat verschil ervaren dat je mogelijk mist in een groepsles.

Wat kun je verwachten in een personal yin yogales?

Tijdens een personal yin yogales help ik je om in een rustig tempo dieper in yin yoga houdingen te komen en biedt ik ondersteuningen in het fysiek lijf zodat je langer in de strekking kunt blijven en gaan we samen opzoek naar de plek daar waar je voelt dat je word tegen gehouden. Ik stuur je zachtjes in de juiste richting waarbij je lijf wordt uitgenodigd zich te ontspannen (in spier- en bindweefsel – in lichaam en geest), zodat er ruimte ontstaat in het hele lichaam.

Een sessie is heel ontspannend, maar kan ook veel losmaken: emotioneel, energetisch, maar ook is een kortdurende verergering van de klachten mogelijk.

Klik hier om het aanvraagformulier in te vullen. De begeleiding vindt plaats in de behaaglijke ruimte in Assendelft.