Workshop Jumbo XL Yin

Een fantastische workshop waarin je gedurende 2,5 uur mag afdalen naar de stilte van jou bodem, dit doe je geblinddoekt.
Je wordt verwent met klanken en ik laat je de trilling van de klankschalen ervaren. Na de les staat er thee klaar met zoete (verantwoorde) hapjes.

Tijd

Tijd is een subjectieve waarneming. De tijdsbeleving is voor ieder mens anders, afhankelijk van je gemoedstoestand. Een uur heeft een heel verschillend effect op iemands beleving, als dat een verloren uurtje is of het iemands laatste uur. De tijd kruipt als je in spanning zit te wachten op een uitslag van een onderzoek, maar de tijd vliegt als je helemaal opgaat in je favoriete tijdsbesteding. Kortom, de duur van een uur wordt telkens in een specifieke situatie anders ervaren. Tijd is magisch, terwijl de meeste mensen dat niet beseffen.
Als je loskomt van tijd en ruimte mag je gaan tijdreizen, en kan je je jou staat manipuleren.

Yin yoga

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarin de nadruk ligt op het strekken en openen van het diepere weefsel van het lichaam - het zogenaamde yin weefsel. Dit diepere weefsel, bestaande uit het bindweefsel en de botten en gewrichten, wordt op een milde en geduldige wijze gestimuleerd door middel van strekking en druk. Met het stimuleren van deze diepere laag in het lichaam, stimuleren we in de houdingen ook de meridianen (energiebanen), zoals deze bekend zijn in de TCM (acupunctuur).

De meridianen zijn gekoppeld aan de orgaansystemen en de elementen vanuit de vijf-elementenleer. Vanuit deze theorie wordt het lichaam zowel op fysiek niveau als op energetisch en emotioneel niveau gestimuleerd.

Omdat het yin weefsel van nature stug is en daarom langer de tijd nodig heeft om te openen, worden de houdingen gemiddeld zo'n 3-5 minuten aangehouden.
Tijdens deze workshop hebben we meer tijd en ruimte voor iedere houding.

Binnen deze tijd is er ruimte om het lichaam te voelen én waar te nemen en te voelen wat er komt en gaat; gevoelens, gedachten en emoties. De les is daarmee zacht maar toch intens van aard.
De les is voor alle leeftijden toegankelijk, ook voor mensen met (chronische) blessures. Wanneer een bepaalde houding niet kan worden uitgevoerd, zal een alternatieve houding worden aangeboden. Meld blessures altijd voorafgaand aan de les (in het inschrijfformulier) bij de docent.

Kosten en locaties

Kosten bedragen €25,00 per persoon.

Het Element
Zilverschoonplein 18 Zaandam

YurtLife Wellness
CenterCornelis van Uitgeeststraat 2B Zaandam

Yoganina
De Oude Veiling 1C Zwaag

Datums en aanvangstijd

Zie de webshop.