Workshop Jumbo XL Yin

Een fantastische workshop waarin je gedurende 2,5 uur mag afdalen naar de stilte van jou bodem. Je wordt verwent met klanken, en ik laat je de trilling van de klankschalen ervaren. Na de les staat er thee klaar met zoete (verantwoordelijke) hapjes.

Op 14 december organiseren we een speciale editie van de Workshop Jumbo XL in een kerk!
Klik hier om je meteen in te schrijven want dit wil je niet missen

Yin yoga

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarin de nadruk ligt op het strekken en openen van het diepere weefsel van het lichaam - het zogenaamde yin weefsel. Dit diepere weefsel, bestaande uit het bindweefsel en de botten en gewrichten, wordt op een milde en geduldige wijze gestimuleerd door middel van strekking en druk. Met het stimuleren van deze diepere laag in het lichaam, stimuleren we in de houdingen ook de meridianen (energiebanen), zoals deze bekend zijn in de TCM (acupunctuur).

De meridianen zijn gekoppeld aan de orgaansystemen en de elementen vanuit de vijf-elementenleer. Vanuit deze theorie wordt het lichaam zowel op fysiek niveau als op energetisch en emotioneel niveau gestimuleerd.

Omdat het yin weefsel van nature stug is en daarom langer de tijd nodig heeft om te openen, worden de houdingen gemiddeld zo'n 3-5 minuten aangehouden.
Tijdens deze workshop hebben we meer tijd en ruimte voor iedere houding.

Binnen deze tijd is er ruimte om het lichaam te voelen én waar te nemen en te voelen wat er komt en gaat; gevoelens, gedachten en emoties. De les is daarmee zacht maar toch intens van aard.
De les is voor alle leeftijden toegankelijk, ook voor mensen met (chronische) blessures. Wanneer een bepaalde houding niet kan worden uitgevoerd zal een alternatieve houding worden aangeboden. Meld blessures altijd voorafgaand aan de les (in het inschrijfformulier) bij de docent.

Locatie en tijd

De zaal is open om 08.45 uur en we beginnen om 9.00 uur.
Om 12.00 uur ronden we af om op 12.15 uur weer naar huis te gaan.
Kosten bedragen €25,00 per persoon.

Datums:

  • 5 oktober 2019
  • 2 november 2019

Locatie:
Het Element in Zaandam
Zilverschoonplein 18