Lesaanbod

Tijdens het volgen van de yin yoga lessen heb je meer energie, voel je je sterker, flexibeler & gezonder!

Je weet vast wel dat je voor een heel groot gedeelte uit water bestaat en dat water in alle structuren van je lichaam zit.

Water in je lichaam kan veranderen van structuur afhankelijk van je handelen, je denken en je voelen. Als je bijvoorbeeld veel stress hebt voelen je schouders en je nek vaak stijf (fysiek ongemak) en krijg je meestal hoofdpijn (mentaal ongemak). Als je stress langdurig ervaart zou dat fysieke ongemak over kunnen gaan op een verstijving in de schouders (bijvoorbeeld een ontsteking). Emotie wordt als het ware vast gezet in het water wat verstijfd is (dit noemen we bevroren water, je parkeert je emotie).

In de yin yoga besteden we aandacht aan het verstijfde deel. Dat doen we door de yoga houding 3 a 5 min vast te houden. Niet vanuit aanspanning maar vanuit ontspanning. Hierdoor wordt je op een milde manier uitgenodigd om te gaan verkennen waar je nu eigenlijk vast houdt. Er is ruimte om aandacht te geven aan de stijfheid waardoor je kunt gaan smelten. Emoties komen weer vrij en water kan weer zachter worden waardoor je je weer vrijer kan gaan bewegen en inzicht in jou handelen en voelen kan gaan oplossen.

Yogamassage, wat is het en hoe gaat dit in zijn werk?

Yogamassage is een combinatie van yoga en shiatsu.

Shiatsu betekent letterlijk druk met de vingers. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet gegeven worden (er wordt niet over je heen gelopen). Tijdens de massage breng ik je in diverse yogahoudingen (liggend en zittend) waardoor het lichaam wordt gerekt. Yoga betekent letterlijk verbinden. Je bent tijdens de massage passief. Ik voer de houdingen bij jou uit. Hierbij lig je op een zachte ondergrond. De massage voelt aangenamer wanneer je zoveel mogelijk ontspant en heeft het een positiever effect.

De druk en de strekkingen beïnvloeden de energiestroom in het lichaam; de meridianen. Deze energiestroom wordt Ki genoemd. Als de Ki-stroom geblokkeerd is, kan je fysiek, mentaal of emotioneel ziek worden. Yogamassage geeft diepe ontspanning en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

De behandeling wordt gegeven terwijl je je kleding aan hebt!
Yogamassage is voor iedereen mogelijk. Ervaring met yoga is niet nodig.

De massage duurt een uur.

Voordelen van Yogamassage

Er zijn vele voordelen te noemen waarom Yogamassage voor je zou kunnen werken. Hieronder een aantal voor je op een rijtje:

 • Je leert diep te ontspannen.
 • De flexibiliteit van je lichaam neemt toe. Je spieren worden soepeler en gewrichten worden sterker.
 • Het helpt bij rugklachten en dan met name in de onderrug.
 • Het helpt om schouder- en nekklachten te verminderen.
 • De bloedsomloop wordt gestimuleerd.
 • De verschillende energiepunten en banen in je lichaam worden gestimuleerd. Zo kan de energie optimaal door je lichaam stromen, wat voor mentale, fysieke en emotionele ontspanning kan zorgen.
 • Ontgifting van je lichaam wordt gestimuleerd, omdat de afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd worden.
 • De spijsvertering komt op gang doordat de organen en in het bijzonder de buikorganen gestimuleerd worden.
 • Het kan stressverlagend werken. Je leert beter te relativeren en meer ontspannen in het leven te staan.
 • Eventuele slaapproblemen kunnen verminderen.
 • Het kan hoofd- en zenuwpijn helpen te verminderen.
 • Yogamassage versterkt het afweersysteem van het lichaam waardoor je algehele gezondheid en je gevoel van welzijn zowel in lichamelijk als emotioneel opzicht vooruit gaan.

Wat heb ik nodig voor Yoga Massage?

Als je Yogamassage wilt doen is het belangrijk dat je soepele kleding draagt.
Omdat de massage over je kleding plaatsvindt, is het prettig dat het materiaal fijn aanvoelt.
Er wordt geen gebruik gemaakt van olie!

De bloeddruk daalt, daardoor kun je het wat kouder krijgen.
Zorg er dus voor dat je daar op gekleed bent. Denk aan een lange broek en een shirt met lange mouwen.

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat een diepte meditatie techniek een bijdrage levert aan een betere gezondheid  en een meer ontspannen levenswijze.

Wat is het belang van een meditatie?  

Bij oververmoeidheid, stress en fysieke klachten waarschuwt het lichaam ons, dat het een pauze en herstel nodig heeft.

Meditatie kan bij lichamelijke en geestelijke onbalans zoals bijvoorbeeld:

 • Hoge bloeddruk
 • Depressie
 • Burn-out
 • Angststoornissen

effectiever werken dan medicatie.

We mediteren door een aantal meditatie vormen te beoefenen zodat u zelf kunt ervaren welke techniek het beste bij u past.
Een van de stappen van diepte meditatie is onder andere het verplaatsen van aandacht, aandachtstraining en het bewust worden van de ademhaling ook wel mindfulness genoemd.
Wanneer de denkende geest meer afneemt door middel van bijvoorbeeld focus op ademhaling ontstaat er in het lichaam een diepe ontspanning. Het lichaam heeft dan een uniek vermogen om te regenereren.

Voor wie?

 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in meditatie
 • Voor degenen die meer rust en ontspanning in het dagelijkse leven willen brengen
 • Voor mensen met stress gerelateerde klachten
 • Voor een ieder die zijn eigen belangrijke redenen heeft om mee te doen

Herkent u zichzelf hierin maar weet u niet zo goed waar u kan beginnen of is de stap naar een yogaschool of meditatie centrum te groot, dan kan dit wat voor u zijn.

Wat is yin medicine?

Een yin medicine behandeling is een individuele sessie waarin zorgvuldig gekeken wordt naar klachten in het bekken, sacrum, lage rug, heup, knieklachten, nek, schouders en armen. Tijdens deze sessie wordt er ruimte gemaakt in het gewricht, het bindweefsel, het bijbehorende meridiaanstelsel, en het human bodyfield.

In de yin medicine wordt zorgvuldig gekeken naar disbalans in het fysieke lijf. Door middel van Functionele osteopathie, Shiatsu en Cranio-Sacraal therapie en het aanreiken van een persoonlijke yin yoga houding vindt de behandeling plaats.

Een behandeling duurt 45 min. Je bent volledig gekleed. Je hoeft helemaal niks te doen en te kunnen, het enige wat ik van je vraag om in en uit te ademen en zo veel mogelijk te ontspannen.

Gemiddeld zijn er twee behandelingen nodig om te verlichten. Je gaat naar huis met een yoga houding speciaal voor jou klacht die je elke dag voor een aantal weken gaat herhalen.

Daarna kom je terug en bekijk ik opnieuw je aangedane plek, behandel opnieuw en ga je nogmaals mogelijk met een andere houding weer aan de slag. Een behandeling duurt 45 min.

Speciaal gericht op:

 • Rugklachten (o.a. SI-problematiek en hernia)
 • Bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
 • Knie-, heup- en enkelklachten
 • Schouder- en nekklachten in relatie tot whiplash problematiek
 • Reuma, artrose en fibromyalgie

Maar ook bij mentale klachten:

 • Spanning en stress
 • Burn-out
 • Migraine
 • Piekeren
 • Vermoeidheid

 

Personal Yin voor meer vernieuwing verdieping en verbinding

Personal Yin is een verdiepende versie van de Yin Yoga groepsles, waarin je exclusief een op een wordt begeleid. Ervaar je stress, of kun je een houding niet optimaal innemen en blijf je maar weerstand houden in je hoofd. Heb je behoefte aan persoonlijke aandacht om meer te kunnen ontspannen, of voel je in je emotie dat je geblokkeerd of uit balans bent. Is een groepsles een te grote stap voor je omdat je misschien onzeker bent over je niveau of je zorgen maakt om een blessure, dan is personal yin zeker een aanbeveling!

Met de persoonlijke sessies kan je net dat verschil ervaren dat je mogelijk mist in een groepsles.

Wat kun je verwachten in een personal yin yogales?

Tijdens een personal yin yogales help ik je om in een rustig tempo dieper in yin yoga houdingen te komen en biedt ik ondersteuningen in het fysiek lijf zodat je langer in de strekking kunt blijven en gaan we samen opzoek naar de plek daar waar je voelt dat je word tegen gehouden. Ik stuur je zachtjes in de juiste richting waarbij je lijf wordt uitgenodigd zich te ontspannen (in spier- en bindweefsel – in lichaam en geest), zodat er ruimte ontstaat in het hele lichaam.

Een sessie is heel ontspannend, maar kan ook veel losmaken: emotioneel, energetisch, maar ook is een kortdurende verergering van de klachten mogelijk.

Bij inschrijving ontvang je een kort intake formulier. De begeleiding vindt plaats in de behaaglijke ruimte in Assendelft.