De voordelen van online yin yoga

Online yin yoga lessen

Deze zijn een normaal goed geworden in deze tijd. Online yin yoga lessen geven je de mogelijkheid om op het moment van de dag dat het jou het beste uitkomt, te beoefenen. Of dit nu ‘s ochtends of ‘s avonds is maakt niet uit.

Uiteraard kun je ook kiezen welke les je fijn vindt en deze opslaan in je favorieten zodat je deze vaker kan doen en makkelijker kunt vinden.

Yin Yoga waar en wanneer jij wilt

Een ander voordeel van online lessen is dat je ze overal kunt beoefenen. Misschien thuis of op je werk. De online lessen maken het mogelijk om overal yin yoga te doen.

Helemaal in je eigen omgeving

Misschien klinkt dit een beetje gek maar zeker voor beginnende yogi’s is het fijn om het gevoel te hebben dat niemand je bekijkt en dat je kennis maakt met de docent(en). Wanneer je het lastig vindt om je gedachten bij jezelf te houden is online yoga juist ontzettend fijn aangezien je lekker op je eigen veilige plek aan jezelf kunt werken zonder je druk te maken over wat andere mensen van je vinden.

Herhalen en voor- en achteruit spoelen

Wanneer je met een les bezig bent kan het gebeuren dat je iets mist van wat de docent zegt of dat je de houding niet helemaal goed hebt kunnen volgen. In een 'normale' les voel je je dan bezwaard om de les te onderbreken. Je wilt tenslotte niet de les verstoren.

Online lessen geven je de mogelijkheid om de lessen voor- en achteruit te spoelen en te pauzeren. Je zorgt er hierdoor voor dat je alles meekrijgt en het maximale uit je lessen kunt halen.

Ook heb je de mogelijkheid om lessen die je fijn vindt nogmaals te doen, zo vaak als jij dat wilt en op het moment dat het jou uitkomt.

Goedkoper

Online yogalessen zijn goedkoper dan offline lessen. Het huren van een ruimte voor de yoga, of een yogaschool met eigen ruimte, heeft veel meer kosten te dekken. Dit is merkbaar in de prijs die je betaalt. Je krijgt daar dan wel een live docent voor terug.